Youtube inspiratie: volg deze contentmakers & inspirators

Mijn boekenplank raakt ieder jaar voller en voller. Ik mag graag lezen, niet zozeer voor mijn plezier, maar vooral om kennis op te doen van bepaalde onderwerpen. Zo las ik in de afgelopen maanden o.a. 12 regels voor het leven (Jordan B. Peterson), Business for Punks (James Watt) en Storyscaping (Gaston Legorburu). Allemaal zijn ze om verschillende redenen aan te raden. 

Omdat ik van lezen vaak slaperig word, kijk ik ook naar andere manieren om kennis op te doen. Youtube is mijn place to go. Er worden zoveel veel tips, tricks, lezingen en tutorials gedeeld dat ik er de komende jaren onafgebroken content kan vinden. Nou focus ik me op een aantal onderwerpen en Youtubers om mijn tijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Ik deel mijn favoriete Youtubers graag met je. Te beginnen met….

1. Peter McKinnon

Met stip op 1 mijn favoriete youtuber Peter McKinnon. Wat mij betreft het voorbeeld voor alle contentcreators. Deze Canadees is fotograaf en filmmaker. Een aantal keer per week neemt hij je mee op reis. Vaak door Canada, maar ook is hij met regelmaat te vinden op andere plekken in de wereld. Zijn vette shots worden afgewisseld met tips voor fotografie & film. Ook volg je zijn reis als ondernemer en zie jij hoe hij de kansen grijpt die de huidige tijd te bieden hebben. Als aspirant filmmaker vreet ik deze content op.

Zijn filmbuddy Matti Haapoja is ook zeker de moeite waard om te volgen.

2. Dandipani

Dandipani is een Hindoeïstische priester en een voormalig monnik. Hij deelt o.a. tips en tricks over het behalen van doelen, het verhogen van de concentratie en geeft je meer inzicht in het onbewuste. 

Zijn Youtube channel staat niet erg vol, maar hij is een graag geziene gast bij talkshows. Ben je door zijn filmpjes heen? Gooi zijn naam even in de zoekbalk.

3. Erik Johansson

In de eerste plaats is Johansson fotograaf. Maar als je zijn werk ziet kunnen we gerust zeggen dat hij een hedendaagse kunstenaar is. Met zijn “Behind the Scenes” filmpjes laat hij zien hoe zijn projecten tot stand komen en uitgevoerd worden. Dat de creativiteit van het brein oneindig is ervaar je als je zijn werk bekijkt.

4. Mindvalley

Mindvalley meer contentplatform. Verschillende sprekers en docenten zijn te zien op het channel van Mindvalley. Sprekers die mij dan weer aanspreken zijn Steven Kotler, Jim Kwik en Jon Butcher. Onderwerpen als productiviteit, balans en ondernemen komen veelvuldig voorbij in concrete tips. 

5. The Brewdog Network

Inmiddels sta ik erom bekend ieder jaar voor een flinke periode alcohol te laten staan. Daarmee breng ik de optimale focus aan in werk en privéleven. Dat wil niet zeggen dat ik er niet geïnspireerd door kan raken. Integendeel zelfs: food & beverages behoort tot mijn favoriete werkgebied.

Brewdog is een van de meest inspirerende merken van het afgelopen decennia. Niet alleen realiseerden ze een ongekende groei, maar zij zijn ook pioniers als het gaat om low budget marketing. In plaats daarvan bedachten ze allerlei acties, zo onconventioneel, dat het nieuws iedere keer werd gehaald en dat enorme exposure opleverden. 

Op dit moment zijn ze aan het pionieren op Youtube met verschillende serie-achtige formats. Leuk om hen ook daar te volgen. 

Ik laat me graag inspireren en ben dan ook benieuwd naar jouw inspiratiebronnen. Welke boeken mogen er op mijn lijst, welke youtubers moet ik volgen. Laat het me weten!


Case: CANNA Van 200 naar 35K fans in 2 jaar tijd
Vaak wordt er wat neerbuigend gedaan over de metric ‘aantal fans’. Toch …
Kijktijd: de branding KPI van de toekomst?
Veel bedrijven houden momenteel de hand op de knip, in afwachting van …
Branding: een bingeworthy merk maken (deel 2)
In deel 1 van dit tweeluik schreven we over het belang van …